„Zdravá“ školní jídelna

Vím, co jím
Příprava jídel: Nepoužíváme žádné polotovary
Nakupujeme čerstvou zeleninu
Čerstvé maso

Polévky připravujeme z kvalitních potravin a čerstvé zeleniny, masa a luštěnin atd…

Vhodné technologické přípravy jsou:

Vaření v páře
Dušení
Zapékání
Pečení

K dochucování jídel používáme kombinace bylinek čerstvých nebo sušených.
Různé druhy koření bez glutamátu, česnek čerstvý nebo sušený
Minimálně díky tomu solíme :o)

Budování správných stravovacích návyků:

Dítě by mělo být relativně samostatné.
Přebírá návyky životního stylu rodiny.
Je to období, které je rozhodující pro utváření správných návyků, respektive vztahu k jídlu.
A proto děti nenutíme, ale chceme, aby ochutnalo

                                                                            Děkujeme  za vaší spolupráci
                                                                                                                         kolektiv ŠJ