„Zdravá“ školní jídelna
Vím, co jím
Příprava jídel: Nepoužíváme žádné polotovary
Nakupujeme čerstvou zeleninu
Čerstvé maso
Polévky připravujeme z kvalitních potravin a čerstvé zeleniny, masa a luštěnin atd…
Vhodné technologické přípravy jsou:
Vaření v páře
Dušení
Zapékání
Pečení
K dochucování jídel používáme kombinace bylinek čerstvých nebo sušených.
Různé druhy koření bez glutamátu, česnek čerstvý nebo sušený
Minimálně díky tomu solíme :o)
Budování správných stravovacích návyků:
Dítě by mělo být relativně samostatné.
Přebírá návyky životního stylu rodiny.
Je to období, které je rozhodující pro utváření správných návyků, respektive vztahu k jídlu.
A proto děti nenutíme, ale chceme, aby ochutnalo
Děkujeme za vaší spolupráci
kolektiv ŠJ